Op zoek naar tijdelijke of langere inzet van betrokken onderwijsprofessionals op jouw basisschool?

Klik op onderstaande knop en vul binnen slechts 1 minuut het formulier in. Vervolgens ontvang je meer informatie op maat. 

Bevoegde leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel

Voor tijdelijke of langetermijn versterking/vervanging

Landelijk team van onderwijsprofessionals

Onze 4 beloftes aan scholen: 

86% slagingskans – Staan er vacature(s) open op jullie school of is er sprake van een tijdelijke uitval? 86% van de openstaande onderwijsassistent of leerkracht vacatures waar we voor werven vullen we in. Gemiddeld maken we binnen 2 weken een juiste match tussen de school en de onderwijsprofessional.

De beste onderwijsprofessionals – Iedere leerling verdient een rijk en inspirerend lesaanbod. Daarom geloven we in de kracht van diversiteit en onderwijsprofessionals die de wil hebben om zich continu te blijven ontwikkelen. Jij bent zo verzekerd van de beste onderwijsprofessionals.

Verbinding en betrokkenheid – Verbinding met en de betrokkenheid van de onderwijsprofessional zijn essentieel. De voorwaarden om met het team vanuit een visie impact te maken op jullie onderwijs. Dit realiseren we samen door ervoor te zorgen dat de Tip onderwijsprofessional goed wordt opgenomen in jullie schoolteam, een vergoeding krijgt in lijn met de rest van jullie team en we blijven investeren in de ontwikkeling en groei. 

Overname onderwijsprofessionals – Samen zorgen we voor een zo’n hoog mogelijke instroom en laag mogelijke uitstroom van onderwijsprofessionals. Onze bijdrage ligt in de werving en begeleiding van leerkrachten, onderwijsassistenten en zij-instromers die een nieuwe uitdaging zoeken. Jullie kracht is het bieden van een kansrijke en leuke schoolomgeving. Bij ons is er geen sprake van hoge overnamesommen en kleine lettertjes. Na gemiddeld een schooljaar is het mogelijk om de Tip onderwijsprofessional kosteloos over te nemen.

Wil je direct een afspraak inplannen of meer informatie? We komen graag vrijblijvend kennismaken. Op jullie school of online. Om te horen welke uitdagingen en kansen er liggen ten aanzien van jullie formatie.

Roi Rigler: Onderwijscoördinator

Contact: 06-18906393 of [email protected]

Andere (basis)scholen die met Tip impact maken:

De werkwijze inzet onderwijsprofessionals

Werkwijze Tip onderwijs

Stap 1

Benieuwd wat de voordelen van duurzame detachering voor jouw school(bestuur) zouden kunnen zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Stap 2

Binnen 24 uur nemen we contact met je op. Tijdens een kort telefonisch gesprek kunnen we weder-zijds beter de mogelijkheden en kansen verkennen. Zien we beiden voldoende aanknopingspunten? Dan plannen we een verdiepend gesprek in op locatie van jullie school of online.

Stap 3

Tijdens het gesprek nemen we jullie onderwijsvisie, behoeften en wensen onder de loep. Naar aanleiding daarvan kunnen we meteen de mogelijkheden benoemen en ontvangen jullie binnen 24 uur een voorstel op maat. Duidelijke afspraken vinden we namelijk belangrijk.

Stap 4

 

Super, we hebben een duidelijke oplossing geformuleerd. Wij hebben een volledig beeld van jullie ideale onderwijsprofessionals en gaan direct aan de slag met de werving en voorselectie. Kandidaten komen persoonlijk bij jullie op gesprek. Gemiddeld maken we binnen 4 weken een match voor een of meerdere openstaande vacatures.

Stap 5

Jullie krijgen een vaste onderwijscoördinator, zodat we de samen-werking continu kunnen blijven monitoren. Hierbij staan het welzijn, de ontwikkeling en betrokkenheid van de onderwijsprofessional(s) centraal.

Handje helpen Tip onderwijs

 

Tip's richtlijnen voor scholen:

1. Ons doel is om te zorgen dat zoveel mogelijk kundige onderwijsprofessionals doorstromen in het regulier basisonderwijs. Daarom kunnen jullie als school gemiddeld binnen een schooljaar al de onderwijsprofessional kosteloos in dienst nemen. 

2. Onderwijsprofessionals die al een passende uitdaging hebben benaderen wij niet. We focussen ons op zijn-instromers, herintreders en onderwijsprofessionals die een nieuwe uitdaging zoeken.

3. We hanteren de inlenersbeloning. Dit betekent dat de onderwijsprofessionals aanspraak maken op hetzelfde loon en dezelfde vergoedingen als jullie als school zouden voldoen aan collega's in gelijke of gelijkwaardige functies.  

4. Al onze onderwijsprofessionals krijgen een persoonlijk groeiplan en een vaste onderwijscoördinator. Op deze manier verminderen we de uitstroom in het onderwijs, kan de onderwijsprofessional groeien en profiteren leerlingen van een beter en inspirerend lesaanbod.

5. We geloven in de kracht van diversiteit. Daarom zetten we ons netwerk volop in om professionals buiten het onderwijs te enthousiasmeren voor het onderwijs. Vervolgens verbinden we deze zij-instromers en herintreders aan basisscholen. Op deze manier dragen we bij aan de oplossing voor het lerarentekort en realiseren we breed onderwijs voor de leerlingen. 

6. Transparantie en binding zijn belangrijk om te zorgen dat we samen een betekenisvolle samenwerking kunnen neerzetten. Daarom maken we vooraf duidelijke afspraken. Zo zijn jullie op de hoogte van de tarieven en het moment waarop jullie, indien gewenst, de onderwijsprofessional kosteloos kunnen overnemen. Ook houden we tijdens de samenwerking nauw contact over de voortgang. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school(bestuur)? Laten we samen vrijblijvend de mogelijkheden en kansen bespreken. Neem nu nog contact met ons op voor een advies op maat.